Komunálna poisťovňa dosiahla v roku 2004 prudký nárast predpísaného poistného

22.07.2019

"Hrubé predpísané poistné Komunálnej poisťovne a.s. dosiahlo k 31.12.2004 spolu za všetky druhy poistenia rekordnú výšku 1137439000. V tomto objeme zaznamenala poisťovňa dynamický medziročný nárast o 77,6 percent v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka."

Hrubé predpísané poistné Komunálnej poisťovne a.s. dosiahlo k 31.12.2004 spolu za všetky druhy poistenia rekordnú výšku 37756057.89. V tomto objeme zaznamenala poisťovňa dynamický medziročný nárast o  77,6 percent v  porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Trhový podiel poisťovne je na úrovni 2,37 percent, čo predstavuje nárast o 0,84 percentuálne body.

Z celkovej výšky predpísaného poistného predstavovalo neživotné poistenie 92,9 percent, pričom hodnota tohto poistenia dosiahla 35075549.36. Neživotné poistenie tak vzrástlo v porovnaní s rovnakým obdobím roka 2003 o 17471751.98, čo predstavuje nárast o 99,25 %. V oblasti životného poistenia zaznamenala Komunálna poisťovňa predpísané poistné 2680508.53.

Komunálna poisťovňa, a.s. zaznamenala k 31.12. 2004 novú produkciu v objeme 21714333.13, čo predstavovalo 3,53 %-ný podiel na trhu.

Komunálna poisťovňa v záujme dosiahnuť strategické víze a stanovené obchodné ciele uplatňovala konkrétne kroky smerujúce k ich naplneniu. Vyvíjané aktivity na  poli obchodu sa v roku 2004 odzrkadlili i v hospodárskych výsledkoch spoločnosti. Komunálna poisťovňa v roku 2004 celoplošne zaregistrovala zvýšený dopyt po havarijnom poistení, povinnom zmluvnom poistení motorových vozidiel a poistení majetku fyzických a právnických osôb.  Stúpajúcu tendenciu zaznamenala spoločnosť i v prípade dlhodobého životného poistenie, na predaj ktorého sa v priebehu roku intenzívne zamerala.

Skupina Wiener Städtische na Slovensku, ktorú tvoria 3 poisťovne – Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Kontinuita dosiahla za rok  2004 predpísané poistné vo výške 381730067.05, čo predstavuje medziročný nárast o 29,9 percent v porovnaní s rokom 2003 a nárast trhového podielu o 2,79 percentuálneho bodu na 24%-ný podiel.